Al-McM-41(Si/Al 150)
شکل(۳-۱۰). بررسی پراش اشعه ایکس( ) نانو ذراتAl-MCM-41 با نسبت Si/Al 150
۳-۱۳- بررسی مورفولوژی نانو ذرات Al-MCM-41 توسط
۳-۱۳-۱- بررسی مورفولوژی نمونه Al-MCM-41با نسبت Si/Al 25توسط
شکل(۳-۱۱). تصاویری از را برای نمونه Al-MCM-41با نسبت Si/Al 25 نشان می دهد.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۱۳-۲ بررسی مورفولوژی نمونه Al-MCM-41با نسبت Si/Al 75توسط
شکل(۳-۱۲). تصاویری از را برای نمونه Al-MCM-41با نسبت Si/Al 75نشان می هد
۳-۱۳-۳-بررسی مورفولوژی نمونه Al-MCM-41با نسبت Si/Al 150توسط
شکل(۳-۱۳). تصاویری از را برای نمونه Al-MCM-41 با نسبت Si/Al 150نشان می دهد.
۳-۱۴-تهیه نانو کامپوزیت SnO2/Al-MCM-41 در محیط اسیدی
xگرم از پلی اتیلن گلیکول (PEG)را در ۳۰میلی لیترآب مقطر حل نموده و توسط هیتر مگنت محلول را برای مدت ۳۰دقیقه هم میزنیم تا محلول کاملا شفافی حاصل شود سپس مقدار ۱میلی مول کلرید قلع ۵آبه (SnCl4.5H2O)را توزین نموده و به محلول قبل اضافه می نماییم هم زدم با هیتر مگنت را در دمای معین به مدت ۶۰ دقیقه ادامه میدهیم ،سپس ۰٫۵گرم Al-MCM-41 (Si/Al 150)را به محلول اضافه نموده ، در این مرحله سوسپانسیون سفیدی بدست می آید. سل-ژل را به اتوکلاو(راکتور) منتقل می کنیم ،ودر دمای ۱۶۰به مدت ۲۴ساعت به منظور انجام واکنش سولوترمال (حلال گرمایی) نگهداری می کنیم و آنگاه به صورت طبیعی تا رسیدن به دمای اتاق سرد می شود. و سپس نمونه را توسط آب مقطر چندین بار شستشو می دهیم تا یون های مزاحم از آن حذف گردند. ژل حاصل را در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴ ساعت در آون خشک می کنیم و به مدت ۲ ساعت در دمای ۵۰۰ درجه سانتیگراد در کوره حرارت می دهیم.
۳-۱۵- بررسی پراش اشعه ایکس() نانو ذراتSnO2/Al-MCM-41 با نسبت Si/Al 150در محیط اسیدی
شکل(۳-۱۴). بررسی پراش اشعه ایکس نانو ذراتSnO2/Al-MCM-41 با نسبت Si/Al 150 درمحیط اسیدی
شکل بالا الگوی پراکندگی نانو کامپوزیت SnO2/Al-MCM-41 را نشان می دهد. در این طیف با بهره گرفتن از رابطه دبای شرر، رابطه(۳-۱) ، متوسط اندازه نانو ذرات SnO2/Al-MCM-41 نانو متر می باشد، که مطابقت خوبی با اندازه نانو ذرات مشاهده شده در تصاویر دارد.
۳-۱۶- بررسی مورفولوژی نانو ذرات SnO2/Al-MCM-41در محیط اسیدی توسط
تصویرSEMاز نانوذرات SnO2/AlMCM-41در محیط اسیدی
شکل(۳-۱۵). بررسی مورفولوژی نانو ذرات SnO2/Al-MCM-41در محیط اسیدی توسط
۳-۱۷-تجزیه عنصری ()نانوذرات/Al-MCM-41 SnO2 در محیط اسیدی
شکل(۳-۱۶). تجزیه عنصری نمونه نانوذرات/Al-MCM-41 SnO2 در محیط اسیدی
۳-۱۸- بررسی مورفولوژی نانو ذرات SnO2/Al-MCM-41توسط TEM
تصویرTEMاز نانوذرات SnO2/AlMCM-41در محیط اسیدی
شکل(۳-۱۷). بررسی مورفولوژی نانو ذرات SnO2/Al-MCM-41توسط TEM
۳-۱۹-تهیه نانو کامپوزیت SnO2/Al-MCM-41 در محیط بازی
Xگرم از پلی اتیلن گلیکول (PEG)را در ۳۰میلی لیترآب مقطر حل نموده و توسط هیتر مگنت محلول را برای مدت ۳۰دقیقه هم میزنیم تا محلول کاملا شفافی حاصل شود سپس مقدار ۱میلی مول کلرید قلع ۵آبه (SnCl4.5H2O)را توزین نموده و به محلول قبل اضافه می نماییم هم زدم با هیتر مگنت را در دمای معین به مدت ۶۰ دقیقه ادامه میدهیم . مقدار محلول را توسط اسید هیدروکسید آمونیوم در۱۲-۱۱ تنظیم می کنیم ،سپس ۰٫۵گرم Al-MCM-41 (Si/Al 150)را به محلول اضافه نموده ، در این مرحله سوسپانسیون سفیدی بدست می آید. سل-ژل را به اتوکلاو(راکتور) منتقل می کنیم ،ودر دمای ۱۶۰به مدت ۲۴ساعت به منظور انجام واکنش سولوترمال (حلال گرمایی) نگهداری می کنیم و آنگاه به صورت طبیعی تا رسیدن به دمای اتاق سرد می شود. و سپس نمونه را توسط آب مقطر چندین بار شستشو می دهیم تا یون های مزاحم از آن حذف گردند. ژل حاصل را در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴ ساعت در آون خشک می کنیم و به مدت ۲ ساعت در دمای ۵۰۰ درجه سانتیگراد در کوره حرارت می دهیم.
۳-۲۰- بررسی پراش اشعه ایکس() نانو ذراتSnO2/Al-MCM-41 با نسبت Si/Al 150در محیط بازی
شکل (۳-۱۸). پراش اشعه ایکس نانو ذراتSnO2/Al-MCM-41 با نسبت Si/Al 150در محیط بازی
۳-۲۱- بررسی مورفولوژی نانو ذرات SnO2/Al-MCM-41در محیط بازی توسط
شکل(۳-۱۹). بررسی مورفولوژی نانو ذرات SnO2/Al-MCM-41در محیط بازی توسط
۳-۲۲-تجزی عنصری()نانوذرات/Al-MCM-41 SnO2در محیط بازی
شکل(۳-۲۰). تجزیه عنصری نمونه نانوذرات/Al-MCM-41 SnO2 درمحیط بازی را نشان می دهد
۳-۳۲-بررسی خاصیت فوتوکاتالیستی نانو کامپوزیت SnO2/Al-MCM-41
مقدمه:
آلودگی های سمی ناشی از فعالیت های صنعتی شامل پساب های صنایع، رنگدانه ها، مواد آلی فرار و مواد سمی آلاینده ی هوا یک مشکل زیست محیطی جدی در دنیای صنعتی امروزی است. استفاده از فتوکاتالیست ها برای حذف آلودگی ها با توجه به ویژگی های منحصر بفرد آنها نسبت به سایر روش ها، در دو دهه گذشته جاذبه های زیادی را برای محققین ایجاد نموده است. لذا در این قسمت از کار تجربی سعی می شود قدرت فتوکاتالیستی نانوذرات SnO2/Al-MCM-41 تهیه شده را در رنگبری از متیلن بلو در معرض تابش اندازه گیری نماییم.
۳-۲۴- اندازه گیری فعالیت فتوکاتالیستی
متیلن بلو را به عنوان یک ماده رنگی برای سنجش میزان فعالیت فتوکاتالیستی نانو ذرات تهیه شده انتخاب نمودیم. برای این منظور ۱۰۰ سی سی محلول ۶-۱۰ ۷۴٫۶ مولار متیلن بلو را به همراه ۱٫۰ گرم از نمونه کامپوزیت در یک بشر به مدت ۲۴ ساعت در تاریکی برای رسیدن به حداکثر تعادل هم زدیم، سپس بشر را در فاصله ۱۰ سانتیمتری تحت تابش نور یک لامپ جیوه ای با مشخصات ( ) به عنوان منبع نور قرار دادیم. در تمام طول مدت تابش، سوسپانسیون به کمک یک همزن با سرعت ۶۰۰ هم خورد. میزان جذب متیلن بلو در طول موج ۶۶۴ نانومتر به وسیله یک اسپکتروفتومتر UV-Vis مدل ( ) اندازه گیری شد.
۳-۲۵- فعالیت فتوکاتالیستی نانو کامپوزیتSnO2/Al-MCM-41 تحت تابش امواج ماورای بنفش
تجزیه نوری متیلن بلوتحت تابش نورماورای بنفش به وسیله نانوکامپوزیت های Al-MCM-41 وSnO2/Al-MCM-41 در محیط اسیدی و SnO2/Al-MCM-41در محیط بازی به صورت تغییرات غلظت متیلن بلو بر حسب زمان های متفاوت تابش را نشان می دهد. ملاحظه می شود که با پیشرفت زمان غلظت متیلن بلو کاهش می یابد، به طوری که با گذشت ۲ ساعت غلظت به صفر نزدیک می شود ودر نهایت پس از تقریباً ۳ ساعت غلظت به صفر می رسد.
شکل (۳-۲۱) تجزیه نوری متیلن بلو تحت تابش نور ماورای بنفش به وسیله نانو کامپوزیت های -Al_MCM-41 ، SnO2/Al-MCM-41 در محیط اسیدی و SnO2/Al-MCM-41 در محیط بازی به صورت تغییرات غلظت متیلن بلو بر حسب زمان های متفاوت تابش را نشان میدهد. ملاحظه می شود که کاهش غلظت در نتیجه تجزیه نوری در زمان های بسیار کم به سرعت شروع می شود.در اینجا بهترین عملکرد در کاهش غلظت اولیه ی متیلن بلو مربوط به نانو کامپوزیت SnO2/Al-MCM-41 در محبط اسیدی و کمترین عملکرد در کاهش غلظت متیلن بلو مربوط به نانو کامپوزیت Al-MCM-41است.
Time(min)