جدول شماره ۴-۱ نتایج آزمون ریشه واحد جمعی بر روی متغیر های مورد استفاده در تحقیق را نشان می دهد. همانطور که ملاحظه می شود، در این تحقیق برای آزمون ایستایی از آزمون لوین،لی و چو استفاده شده است. فرضیه صفر هر دو آزمون، بیانگر ناایستایی متغیر ها است. بررسی مقادیر آماره های محاسبه شده و احتمال پذیرش آن ها نشان می دهد که فرضیه صفر مبنی بر ناایستایی متغیر ها در سطح اطمینان ۹۹ درصد رد می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۳- آزمون فرضیه ها و تجزیه و تحلیل یافته ها
در این بخش، به تجزیه و تحلیل متغیر های مطرح شده در فصل سوم پرداخته و فرضیه های تحقیق مورد آزمون قرار خواهند گرفت. همانطور که در فصل سوم شرح داده شد، برای بررسی اثر متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته از مدل داده های تلفیقی ایستا استفاده می شود .
نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها با بهره گرفتن از مدل داده های تلفیقی ایستا
همانطور که در فصول پیشین گفته شد، فرضیه های این پژوهش در قالب ۳ فرضیه اصلی و ۴ فرضیه فرعی طراحی گردیده است. برای درک بهتر مفهوم ابتدا فرضیات فرعی در قالب مدلی جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد و سپس فرضیه اصلی مربوطه ارائه می گردد. ساختار سرمایه در این پژوهش با بهره گرفتن از معیار های گوناگونی اندازه گیری شده است که برای هر معیار به طور جداگانه از مدل رگرسیونی چند متغیره استفاده شده است. در مدل داده های تلفیقی ایستا پس از انجام آزمون چاو و هاسمن و انتخاب روش های اثرات ثابت و اثرات تصادفی بر حسب مورد اقدام به برآورد ضرایب مدل گردیده است.
۴-۴- بخش اول: برآورد مدل ها با بهره گرفتن از ارزش های دفتری اهرم مالی
در این بخش برای بررسی رابطه بین نسبت اهرمی و بازده غیر عادی از ارزش های دفتری اهرم استفاده می شود. جهت سنجش ساختار سرمایه یا اهرم مالی ابتدا از نسبت بدهی ها به جمع کل بدهی ها و حقوق صاحبان سهام بر اساس ارزش دفتری استفاده می گردد و سپس از بدهی های بلندمدت به حقوق صاحبان سهام بر اساس ارزش دفتری استفاده می گردد و هر کدام از این معیارها در قالب فرضیه ای فرعی مورد بررسی قرار می گیرد. در نهایت هر دو معیار در قالب یک فرضیه اصلی به عنوان معیاری برای ساختار سرمایه در قالب مدلی جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد.
۴-۴-۱- نتایج حاصل از آزمون فرضیه فرعی ۱
این فرضیه فرعی به بررسی رابطه بین نسبت بدهی ها به جمع کل بدهی ها و حقوق صاحبان سهام بر اساس ارزش دفتری و بازده غیر عادی در هر صنعت می پردازد. بنابراین فرضیه صفر و فرضیه مقابل به صورت زیر مطرح میباشد.
H0a1 : بین نسبت بدهی ها به جمع کل بدهی ها و حقوق صاحبان سهام بر اساس ارزش دفتری و بازده غیر عادی در هر صنعت رابطه معناداری وجود ندارد.
H1a1: بین نسبت بدهی ها به جمع کل بدهی ها و حقوق صاحبان سهام بر اساس ارزش دفتری و بازده غیر عادی در هر صنعت رابطه معناداری وجود دارد.
برای اینکه بتوان مشخص نمود که آیا استفاده از روش داده های پانل در برآورد مدل مورد نظر کارآمد خواهد بود یا نه از آزمون چاو و به منظور اینکه مشخص گردد که کدام روش ( اثرات ثابت یا اثرات تصادفی) جهت برآورد مناسب تر است از آزمون هاسمن استفاده گردیده است.
نتایج حاصل از این آزمون ها در جدول ۴-۳ آورده شده است.
جدول ۴-۲: نتایج انتخاب الگو برای آزمون مدل مورد استفاده در آزمون فرضیه فرعی۱
نوع آزمون
آماره آزمون
مقدار آماره آزمون
درجه آزادی
P-Value
آزمون چاو
F
۴۲۳۹۲۰/۴
(۷۵،۸)
۰۰۰۲/۰
آزمون هاسمن
۳۵۴۳۳۱/۴۰
۶
۰۰۰۰/۰
همانطور که در جدول شماره ۴-۳ مشاهده می شود، برای آزمون چاو از آماره F استفاده شده است. F محاسبه شده (۴۲/۴) از F بحرانی (۳۸/۱) بزرگتر بوده و فرضیه رد و ناهمسانی عرض از مبدأ ها پذیرفته می شود. بنابراین، با اطمینان ۹۵/۰ می توان از روش داده های پانل استفاده نمود. همچنین طبق نتایج حاصل از آزمون هاسمن محاسبه شده (۳۵/۴۰) بزرگتر از بحرانی (۱/۱۴) می باشد، بنابراین فرضیه رد می شود. رد شدن فرض صفر به این معنی است که بین جزء اخلال و متغیر توضیحی همبستگی وجود دارد. لذا استفاده از روش اثرات تصادفی ناسازگار بوده و برای عدم مواجهه با مشکل تورش و ناسازگاری، لازم است جهت برآورد از روش اثرات ثابت استفاده شود. نتایج حاصل از آزمون فرضیه فرعی۱ با بهره گرفتن از مدل داده های تلفیقی ایستا در جدول ۴-۳ آمده است.
جدول ۴-۳: نتایج حاصل از مدل مورد استفاده برای آزمون فرضیه فرعی۱ با بهره گرفتن از روش اثرات ثابت