شکل (۴-۲) و (۴-۳) بیانگر مشخصهی P-V، ماژول مورد استفاده در تابشها و دماهای مختلف میباشد. جریان اتصال کوتاه کاملا با دما رابطه معکوس دارد، همچنین افزایش دما باعث کاهش ولتاژ، زمانی که در بالاترین حد خود قرار دارد، میگردد اما توان ماکزیمم خروجی را افزایش میدهد.
منحنی مشخصهی P-V، بر اساس تغییرات دما
منحنی مشخصهی P-V، بر اساس تغییرات تابش نور خورشید
سلول مورد استفاده دارای شرایط و اطلاعات زیر میباشد.
Pmax=80W
Imax=4.515A
Vmax=21.6V
اما نتایج شبیه سازی کمی با اطلاعات اولیه سلول متفاوت میباشد و به صورت زیر میباشد.
Pmax=78.51W
Imax=4.35A
Vmax=18.2V
منحنی مشخصهی شبیهسازی شده به شکل زیر میباشد که در واقع ردیاب ماکزیمم توان (MPPT)، باید با توجه به نتیجه شبیه سازی و میزان دما و تابش تور خورشید نقطهی مورد نظر جهت ردیابی را در یابد و در نتیجه باعث دریافت ماکزیمم توان در خروجی مبدل گردد.
منحنی مشخصهی P-V، در شرایط نامی(T=25c,irradiation=1000w/m2)
منحنی مشخصهی I-V، در شرایط نامی(T=25c,irradiation=1000w/m2)
بنابراین با توجه به توضیحات داده شده تا این قسمت خروجی سلول خورشیدی در شبیه سازی مورد نظر قابل دستیابی است. در ادامه به بررسی مبدل مورد استفاده، راندمان و شکل موج ولتاژ و جریان در آن خواهیم پرداخت.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
-
-
- استفاده از مبدل پیشنهادی در شبیهسازی
-
-
همانطوری که در فصل قبل نیز شرح داده شد میتوان جهت افزایش راندمان در سیستم از یک مبدل SEPIC، با ایجاد تغییرات در ان استفاده نمود. در حقیقت با بهره گرفتن از این مبدل و اضافه نمودن قسمت هایی جهت افزایش ولتاژ خروجی، ایجاد Soft switching و قرار دادن اسنابر و ضرب کننده عملکرد مبدل را افزایش خواهیم داد و راندمان را بالا میبریم.
شکل (۴-۶) مبدل مورد استفاده در شبیهسازی میباشد. در ادامه به بررسی این مبدل، ولتاژ خروجی، و ولتاژ و جریان روی سوئیچ مبدل خواهیم پرداخت.
همانطوری که در شکل (۴-۶)، نشان داده شده است، در نهایت ولتاژ خروجی مبدل به یک بار DC، متصل خواهد شد، به عبارتی در این شبیه سازی هدف بررسی عملکرد مبدل و روش MPPT، جهت افزایش راندمان سیستم خورشیدی میباشد.
مبدل مورد استفاده جهت افزایش ولتاژ خروجی از آرایه خورشیدی و تبدیل به سطح ولتاژ مورد نظر
-
-
-
-
-
- محاسبه ریپل جریان ورودی و سلفهای L1 و L2
-
-
-
-
مقدار اندوکتانس ورودی به عنوان تابعی از حداکثر ریپل جریان ورودی تعیین میشود. ریپل جریان ورودی در طول انتقال سوئیچ قدرت، با رابطه (۴-۵) تعیین میشود که در آن f فرکانس سوئیچ میباشد.
(۴-۵) |
همانگونه که در قسمت قبل نشان داده شد، مبدل سپیک اصلاح شده، مقدار دوره کار کمتری را در رنج وسیعی از ولتاژ ورودی نسبت به دیگر مبدلهای یاد شده ارائه میدهد. دوره کار کمتر، بازه هدایت سوئیچ (ton) کمتری را نتیجه میدهد. در نتیجه اعمال ولتاژ ورودی به سلف ورودی L1در یک بازه زمانی کوتاهتر، ریپل جریان ورودی کمتری را نتیجه خواهد داد.
معادله پارامتر ریپل جریان ورودی (∆iL1) درمعادله(۴-۶) نمایش داده شده که با بهره گرفتن از معادله (۴-۵) نتیجه میشود.