فضای اینترنت در دو کشور مصر و تونس( شرطی مساعد ، فرصتی مناسب ، عامل هویتی مشخص می باشد )
جهت ؟
رهبری جنبش بیشتر شده
مشارکت افراد در جنبش
بکار گرفتن ساختارهای روشن
افزایش حمایت افراداز جنبش
ارائه ارزشهاوهنجار های جدید
منابع مالی افزایش
جلب حمایت های داخلی و خارجی
تاکتیک های اعتراضی افزایش
کاهش مشروعیت نظام
تغییر رفتار مردم
ایجاد شکاف بین مسئولین و مردم
فرو پاشی نظام سیاسی حاکم و جایگزینی نظام سیاسی جدید
موفقیت جنبش اجتماعی
۷-۲-فرضیه های تحقیق :
بنابرمطالب ارائه شده در صفحات قبل و براساس کتب موجود در زمینه روش تحقیق هر پژوهشگری برای رسیدن به تحقیقی کامل و اصولی باید از قبل یک سری پیش فرض هایی را برای خودش تنظیم نماید تا در طول تحقیق مشخص شود که آیا فرض او درست است یا نادرست لذا در زمینه نقش اینترنت در جنبش های اجتماعی مورد پژوهی مصر و تونس فاکتورهای گوناگونی دخالت دارند عبارتند از:
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
- به نظرمیرسد هرچه دسترسی افراد به فضای اینترنت بیشترباشد احتمال مشارکت آنها درجنبش انقلابی بیشتر میشود .
-
- به نظر میرسد اینترنت در دوکشور مصر وتونس این امکان رابوجود آورده تاجنبش های مردمی رهبری شوند .
-
- به نظر میرسد فضای اینترنت این توانایی را داشته که گروههایی ازمردم دو کشور رابه سطحی از آگاهی برساند تا جنبش های مردمی رابه حرکت در آورند .
-
- به نظر می رسددرکشورهای مصروتونس ایدئولوژی جدیدی ازطریق فضای اینترنت برای حرکت های مردمی ایجاد شد .
-
- به نظر میرسد درکشور های مصر وتونس مشروعیت نظام های حاکم از طریق فضای اینترنت زیر سئوال برده شده است.
-
- به نظر میرسد درکشور های مصر وتونس فضای اینترنت توانسته است تاکتیک های اعتراضی را به مردم منتقل کند.
-
- به نظر میرسد درکشور های مصر وتونس فضای اینترنت توانسته حمایت های داخلی و خارجی سایر گروه ها را کسب نماید.
فصل سوم
روش شناسی
۱-۳-روش پژوهش
در این پژوهش هدف بررسی تاثیر فضای سایبری و اینترنت در تحولات سیاسی دو کشور مصر و تونس بوده است.دلیل اصلی انتخاب موضوع و دقیق کردن آن پاسخ به سئوالاتی بود که پس از بوجودآمدن تحولات سیاسی و اجتماعی در این دو کشور اتفاق افتاد و برای تدوین آن در حوزه جامعه شناسی سیاسی از لحاظ روش شناسی الزاماتی را قائل شد. از مراحل بنیادی و یکی از اصول اساسی هر مطالعه علمی و پژوهشی، روش تحقیق و جمع آوری اطلاعات مربوط به آن پژوهش است. در صورتی که کار جمع آوری اطلاعات به شکلی منظم و صحیح صورت پذیرد ، تجزیه و تحلیل و نتیجه گیری از داده ها با سرعت و دقت خوبی انجام خواهد شد. نسبت به موضوع، می توان از انواع مختلفی از شیوه های پژوهشی که درجامعه شناسی وجود دارند برای جمع آوری داده ها و تجزیه و تحلیل آنها بهره برد. از جمله آنها روش تحقیق کمی می باشد.
در این پژوهش که به شیوه ترکیبی(روش کمی و کیفی) صورت می پذیرد اطلاعات با روش مطالعه اسنادی، کتابها و تاریخی و تکنیک تحلیل محتوا جمع آوری می گردند و به شیوه اسنادی و تاریخی و آماری مورد تحلیل و بررسی قرار خواهند گرفت. .
۲-۳- ابزارهای اندازه گیری و جمع آوری داده ها:
بر اساس مطلب ذکر شده در بالا از دکتر ساروخانی ابزار گردآوری مطالب تحقیق به شیوه فیش برداری از مطالب موجود در کتب جنبش های اجتماعی ، مجلات و روز نامه ها، وبلاگ های خبر ی که در رابطه با موضوع تحقیق مطالبی را انتشار داده بودند . سپس به تحلیل محتوی فیلم های مستند در زمینه موضوع تحقیق پرداخته و از مطالب ذکر شده در آن فیش برداری نموده و در بخش های مربوط آنها را ذکر کرده ایم . جدول شماره (۱)
تحلیل محتوای منابع نوشته | با تکنیک تحلیل محتوا فیش برداری از کتب مربوط به جنبش های اجتماعی روز نامه ها ، وبلاگ ها و سایت های خبری ، مجلاتی که در رابطه با موضوع جنبش مردمی دو کشور مصر و تونس مطالبی را انتشار داده بودند . |
تحلیل محتوا ی منابع سمعی و بصری | استفاده از فیلمی مستند که در رابطه با موضوع جنبش مردمی مصر و تونس توسط خبر نگار شبکه بی بی سی جمع آوری و پخش گردید . و اخبار شبکه های مختلف سیمای جمهوری اسلامی ایران بوده است . |
بنابراین در این پژوهش روش گردآوری اطلاعات در ادبیات تحقیق ، پیشینه و نظریه ها از فیش ، کپی یا زیراکس اطلاعات الکترونیک و در جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است .